PRATiK İŞKEMBE ÇORBASI

003 (4)

MALZEMELER 
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu
Terbiyesi için
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak

YAPILIŞI
Tereyağ ve sıvı yağ bir tencereye alınır, eritilir un eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.
Tavuk suyu eklenir ve karıştırarak pişmeye bırakılır.
Ayrı bir kapda sarımsak bir çay kaşığı tuz ile ezilir.
üzerine yoğurt,yumurta sarısı,limon suyu eklenir ve karıştırılır.
Hazırladığımız terbiye ocakta kaynamakta olan corbadan bir iki kaşık  alarak ılıması sağlanır (kesilmemesi için) ve karıştırarak çorbaya ilave edilir.
iki üç dakika kaynatılır ve ocaktan alınır, servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s