PİZZA[SUCUKLU VE MANTARLI]

MALZEMELER
Hamuru İçin
Yarım su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
250 gr mantar
6-7 dilim sucuk
3 yeşil biber
1 kase kaşar peyniri
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 cay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
10 tane cekirdeği cıkarılmış siyah zeytin
Tuz
YAPILIŞI
Yarım su bardağı ılık suda maya ve şeker kabartılır.
Süt,sıvı yağ,tuz eklenir ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.
Hamur bir saat mayalandırılır.
Setin üzerine alınır ve tekrar yoğrulur yarım saat dinlendirilir.
Mantarlar ,sucuk, yeşil biberler kesilir.
Salça biraz su ile açılır ve içine karabiber,kimyon,kekik eklenir,kariştırılır.
Pizza tepsisi unlanır.
Hamur oklava ile acılır ve tepsiye alınır.
Üzerine hazırladiğımız sosdan sürülür.
Mantarlar, sucuklar, yeşil biberler sırası ile yerleştirilir.
Zeytin de eklenir ve bolca kaşar peyniri serpilir.
Önceden ısıtılmış fırının alt rafinda 250 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

One thought on “PİZZA[SUCUKLU VE MANTARLI]

  1. Öznur SÖNMEZ dedi ki:

    Çok lezzetli oldu ancak içi biraz hamurumsu gibi geldi bana neyi yanlış yapmış olabilirim?Ertesi gün ısıtıp yediğimizde daha da güzeldi.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s