SEBZELi TAVUK

MALZEMELER

6 kalçalı tavuk budu
1 soğan
2 orta boy havuç
2 yeşil biber
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
Yarım kg bezelye
2 patates
YAPILIŞI

Tavuklar düdüklü tencerede su ve tuz ile  pişirilir.
Soğan ince kesilir ve sıvı yağ da sotelenir.
Küp şeklinde kesilmiş havuçlar biberler salça ve domatesler sıra ile eklenir .
Bezelye ve tuz da eklenir pişmeye bırakılır.
Tavuklar fırın tepsisine alınır ve pişirdiğimiz bezelyeler de eklenir.
Patatesler küp seklinde kesilir ve sıvı yağda kızartılır ve tavuklara eklenir.
Fırında 220 dercede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

One thought on “SEBZELi TAVUK

  1. Necla dedi ki:

    sizin tariflerinize olan guvenimden dolayi, bu tarifi ilk deneyisimde arkadaslarima yaptim ve beni gene yaniltmadiniz. cok lezzetli oldu, tesekkurler ellerinize saglik.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s