TERBİYELİ TAVUK SUYU ÇORBA

MALZEMELER
1 çorba kasığı tereyağ
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı tel şehriye
8 su bardağı tavuk suyu
Terbiyesi İçin
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu

YAPILIŞI
Tereyağ tencereye alınır un eklenir.
İki üç dakika kavrulur ve tavuk suyu eklenir.
Kaynadıktan sonra tel şehriye eklenir pişirilir ve ocaktan alınır.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra bir kasede yumurta sarısı ve limon suyu karıştırılır.
Çorbadan biraz alınır ve terbiyenin ılnması sağlanır.
Sonra karıştırarak çorbaya ilave edilir.
Servis yapılır.( 8 kişilik)

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s