ALMAN PASTASI

MALZEMELER
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
3,5 çay bardağı un
KREMASI
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI
Bir kapda yumurta ve şeker çırpılır.
Üzerine önce yoğurt ve sıvı yağ sonra un kabartma tozu eklenir tekrar çırpılır.
Yağlanmış yuvarlak tepsiye  alınır ve fırında üzeri kızarıncaya kadar  pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Tencereye süt, şeker, un, 1 yumurta sarısı alınır ve  karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir.
Altı kapatılır,  yarım çay bardağı zeytinyağ, 1 çay bardağı pudra şekeri ve vanilya ilave edilir ve çırpılır.
Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir alt katına  krema sürülür ve diğer katı üzerine kapatılır .,
Üzerine pudra şekeri serpilir.
Servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s