PATLICANLI YUFKA BÖREĞİ

MALZEMELER
5 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı soda
1 su bardağı süt
2 yumurta
İç Malzemesi
4 közlenmiş patlıcan
1 kase beyaz peynir
1 yumurta
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Patlıcanlar minik şekilde kesilir.
Rendelenmiş  bir kase  peynir, yumurta, karabiber, tuz,  kabartma tozu, eklenir ve karıştırılır.
Bir kapda  zeytinyağ , soda , 2 yumurta , süt  karıştırılır.
Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır.
Birinci yufka tepsiye  kenarları sarkacak  şekilde yayılır.
Hazırladığımız  sosdan sürülür ve ikinci yufka serilir tekrar sos ve yufka serilir.
Patlıcanlı iç malzeme her tarafına yayılır.
Tekrar yufka  sos  yufka  sos sürülür  ve kenarlardan  sarkan yufkalar kapatılır  kalan sos her tarafına sürülür.
Çörek  otu  serpilir  ve kesilir.
Önceden  ısıtılmış  200 derecedeki  fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s