BAYATLAMAYAN POĞAÇA

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soda
1 çorba kaşığı instant maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç  Malzemesi
2 orta boy haşlanmış patates
1 ince kesilmiş soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

YAPILIŞI
Bir kapda ılık süt, soda, sıvı yağ karıştırılır.
Ayrı bir kapda 3 su bardağı kadar un ile maya, tuz, şeker  karıştırılır.
Sıvı karışımın üzerine eklenir ve kulak memesi kıvamında hamur yapılır.
1 saat mayalandırılır.
Soğan sıvı yağda sotelenir.
Soyulan ve rendelenen patateslere eklenir.
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kaşar peyniri de eklenir ve karıştırılır.
Mayalanan hamur cevizden büyük parçalara ayrılır .
Elimizle açılır ve ortasına hazırladığımız içten koyup yuvarlak şekil verilir.
Yağlanmış tepsiye alınır ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri kızarasıya kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s