NOHUTLU PİLAV VE ZERDE

Nohutlu pilav ve zerde Kütahya  dügünlerinde gelin kinalarinda yapilan geleneksel bir yemektir

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış nohut

YAPILIŞI
Tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınır.
Tereyağ eridikten sonra yıkanmış pirinçler ilave edilir ve 2_3 dakika kavrulur.
4 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edilir.
Kaynamaya bırakılır kaynadıktan sonra kısık ateşe alinir.
Ocaktan inmeye yakın nohutlar eklenir ve altı kapatılır.
Üzerine kağıt havlu kapatılır ve dinlendirilir.
Servis yapılır.

ZERDE
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı şeker
Su
YAPILIŞI
Yıkanmış pirinçler  2 su bardağı su ile ocağa alınır.
Kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Suyu azaldıkça eklenir.
Pirinçler kıvam alınca şeker eklenir ve 5  dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
Soğumaya bırakılır ılınınca servis yapılır.

Reklamlar

One thought on “NOHUTLU PİLAV VE ZERDE

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s