MUZLU PASTA

MALZEMELER

3 yumurta
3 kahve  fincanı şeker
1 kahve fincanı su
3,5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KREMASI
Çeyrek margarin
3 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
1 litre süt
1 poşet krem şanti
1 paket vanilya
2 muz

YAPILIŞI
Yuvarlak kek kalıbı yağlanır ve unlanır.
Yumurta ve şeker bir kapda  beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
Su un kabartma tozu ve vanilya eklenir tekrar çırpılır kalıba boşaltılır.
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar  pişirilir.
Fırından çıkartılır ve soğumaya bırakılır.
Krema İçin
Margarin eritilir üzerine un, şeker, süt ilave  edilir muhallebi kıvamında karıştırarak pişirilir.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya eklenir ve 5 dakika çırpılır.
Krema soğutulur ve 1 poşet krem şanti ilave edilir tekrar çırpılır.
Kek ikiye kesilir ve 1 tatlı kaşığı şeker ile karıştırılmış süt ile bir parçası ıslatılır.
Kremanın yarısı yayılır ve üzerine dilimlenmiş muz dizilir.
Üzerine ikinci katı yerleştirilir tekrar süt ile ıslatılır ve kalan krema pastaya sürülür.
Hindistan cevizi ve muz ile süslenir.
Buzdolabında bir gece dinlendirilir ve servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s