KALBUR BASTI TATLISI

MALZEMELER
1 paket {250 gr}oda ısısında tereyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
İç Malzemesi
1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon suyu
YAPILIŞI
Margarin ve un iyice yedirilir. Diğer malzemeler ilave edilir ve hamur yapılır. Hamur 10 dakika dinlendirilir. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Rendenin üzerinde açılır ve içine ceviz konulur kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Fırında 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Şeker su ve limon suyu 10 dakika kaynatılır . Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülür. Servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s