İNCİR UYUTMASI

MALZEMELER

Yarım kg süt
7 tane kuru incir
Yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin
Tarçın ceviz

YAPILIŞI
İncirleri yıkayıp ılık su ile 3- 4 saat  ıslatıyoruz.
Sütü tencereye alıp şekerle birlikte kaynatıyoruz.
Sütü parmağımızın dayanabileceği sıcaklığa gelinceye kadar bekletiyoruz.
Yumuşayan incirleri küp küp kesip blendırdan geçiriyoruz püre haline getiriyoruz.
İnciri parmak dayanabilecek hale gelmiş olan süte ilave edip karıştırıyoruz.
Kaselerin içerisine paylaştırıp her birinin üzerini sterç filmle kapatıyoruz.
Ilık ortamda üzerini bir örtüyle kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz 3 -4 saat bekletiyoruz.
Buzdolabında soğutulur ve üzerine  ceviz ve tarçın ile süslenir.
Servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s