KADINBUDU KÖFTE

MALZEMELER

Yarım kg kıyma
1 soğan
Yarım kahve fincanı pirinç
Bir tutam maydanoz
2 yumurta
3 çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
YAPILIŞI
Pirinç yumuşayıncaya kadar su ile haşlanır.
Soğan rendelenir az sıvı yağda sotelenir.
Kıymanın yarısı eklenir ve rengi değişinceye kadar hafif kavrulur.
Kıymanın diğer yarısı, pirinç, kavrulan kıyma, ince kesilmiş maydanoz, tuz, karabiber ve  kırmızı biber karıştırılır.
Üzeri streç film ile kapatılır ve buzdolabında bir iki saat dinlendirilir.
Köfte şekli  verilir ve kızgın yağda önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırılır kızartılır.
Servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s