AŞURE

MALZEMELER

250 gr buğday
250 gr kuru fasulye
500gr nohut
250 gr kuru üzüm
400gr kayısı
5 su bardağı şeker
Üzeri İçin
Nar
Fındık
YAPILIŞI
Bir gece önceden buğday bol su ile iyice yıkanır.
Üzerine sıcak su eklenir ve ocakta 10 dakika kaynatılır.
Altı kapatılır ve yarım çay kaşığı karbonat eklenir karıştırılır kapağı kapatılır sabaha kadar ılık ortamda bekletilir.
Nohut ve kuru fasulye de bir gece önceden  yıkanır ve ılık su ile ıslatılır.
Kuru fasulye ve nohut ayrı ayrı düdüklüde pişirilir.
Kabaran buğday üzerine sıcak su ekliyerek kaynamaya bırakılır.
Kayısılar ve üzümler iyice yıkanır ve sıcak su ile ıslatılır.
10 dakika kaynadıktan sonra kuru fasülye ve nohut ilave edilir birlikte ara ara karıştırarak 20 dakika kaynatılır.
Kayısıları küp küp kesip üzümlerle aşureye ilave edilir.
Bir kaç dakika kaynadıktan sonra şekeri ilave edilir.
Tadına bakılır ve isteğe göre şeker eklenebilir.
5 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan alınır.
Nar ve çekilmiş fındık ile servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s