İNCİRLİ KREMALI KEK

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı un
10 tane suda ıslatılmış incir
1 paket kabartma tozu
KREMASI
3,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
100 gr labne peyniri
Yarım paket krem şanti

YAPILIŞI
Bir kap da yumurta ile şeker çırpılır.
Un, kabartma tozu, ceviz içi eklenir, karıştırılır.
Yumuşayan incirler küp şeklinde kesilir ve karışıma ilave edilir.
Yağlanmış fırın kabına alınır ve 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Kek pişerken krema hazırlanır.
Tencereye alınan süt, un, nişasta ve şeker karıştırarak pişirilir,  soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya labne ilave edilir, mikserle çırpılır.
Yarım paket krem şanti de eklenir, tekrar çırpılır.
Fırından çıkardığımız kekin üzerine krema sürülür ve tarçın serpilir.
Bir kaç saat dinlendirilir ve servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s