KADAYIFLI MUHALLEBİ

MALZEMELER
Yarım kg kadayıfın  3\1 kullanılır
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı şeker

Muhallebi
1 litre süt
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 su bardağı krema
Damla sakızı

YAPILIŞI
Kadayıf küçük parçalara  bölünür.
Tereyağ  ile ocakta kızarıncaya kadar kavrulur.
Ocaktan almadan 1 çay bardağı şeker ilave edilir ve altı kapatılır.
Tencereye süt, un, nişasta, şeker alınır ve karıştırarak pişirilir.
Damla sakızı yerine ben bir tane şekersiz sakız ilave ettim.
Muhallebi ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan muhallebiye krema eklenir ve blendırla 5 dakika çırpılır.
Cam tepsinin altına kadayıfın yarısı yayılır.
Üzerine muhallebi ve tekrar kadayıf yayılır ve buzdolabında bir gece dinlendikten sonra servis yapılır.

Reklamlar

2 thoughts on “KADAYIFLI MUHALLEBİ

  1. oklavam dedi ki:

    Kadayiflar kavrulduğu için çıtır kalıyor, tavsiye edıyorum ,hafif bir tatlı afiyet olsun.

  2. Rahime dedi ki:

    cok güzel görünüyor.ellerinize saglik.peki bu kadayiflar citirmi kaliyor ?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s