PIRASALI BÖREK

MALZEMELER
2 adet yufka
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta

İç Malzemesi
3 adet pırasa
1 orta boy havuç
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Sıvı yağda ilk önce rendelenmiş havuç daha sonra ince kesilmiş pırasalar eklenerek birlikte sotelenir.
Yumurta, tuz, karabiber ilave edilir karıştırılır ve ocaktan alınır.
Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ bir kabda karıştırılır ve bütün yufkanın üzerine sürülür ve ortadan ikiye kesilir yarım yufkanın yuvarlak yeri içe doğru 4 parmak genişliğinde kıvrılır .
Soğutulan malzemeden uzunlamasına konulur ve rulo şeklinde sarılır ortadan ikiye kesilir yağlanmış fırın tepsisine alınır.
Diğer yufkayada aynı işlem yapılır ve kalan malzemeden üzerine sürülür ve susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 220 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

One thought on “PIRASALI BÖREK

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s