VİŞNELİ PASTA

MALZEMELER
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

KREMASI
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
200gr labne peyniri
1 poşet toz şanti
1 çay bardağı süt
1 kase dondurulmuş vişne
Keki Islatmak İçin
1 çay bardağı vişne suyu
Üzeri İçin
Rendelenmiş bitter çukulata

YAPILIŞI
Yumurta ve şeker bir kabda çırpılır.
Su, kakao, un, kabartma tozu, vanilya eklenir karıştırılır.
Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına alınır .
Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
Süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı bir tencereye alınır.
Ocakta karıştırarak pişirilir.
Ocaktan alınır  vanilya ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
1 poşet krem şanti 1 çay bardağı süt ile çırpılır.
Soğuyan kremaya önce 200gr labne sonra krem şanti eklenir ve çırpılır.
Kek ikiye kesilir ve ilk katı vişne suyu ile ıslatılır ve krema sürülür.
Çekirdeği çıkartılmış vişnelerden ilave edilir ve üzerine ikinci kat konulur.
Tekrar vişne suyu ile ıslatılır ve kalan krema pastanın her tarfına sürülür.
Rendelenmiş çikolata  ve vişne ile süslenir.
Bir gece buzdolabında dinlendirilir ve servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s