MANTARLI PİLAV

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 havuç
1çay bardağı bezelye
5 tane mantar
1 soğan
1 tutam dereotu
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı salça
Rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI
Soğan ince  kesilir ve yağda kavrulur.
Mantarlar kesilir ilave edilir biraz kavrulur ve rendelenmiş havuçlar eklenir.
Yıkanmış pirinçlerde eklenir ve birlikte kavrulur.
Salça ,  bezelye, kesme şeker, tuz ve  2 su bardağı su  eklenir ve pişmeye bırakılır.
Ocaktan alınır ve fırın kabına boşaltılır üzerine kaşar peyniri serpilir ve fırında peynirler eriyinceye kadar pişirilir.
Fırından çıkartılır  dinlendirilir ve servis yapılır.

Reklamlar

2 thoughts on “MANTARLI PİLAV

  1. oklavam dedi ki:

    Pilavın tam pişmemesi gerektiği için su miktarını az tuttum Ayrıca pirincin cinsine göre de su miktarı değişebilir.
    Hatırlatmanız için teşekkürler.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s