UNLU YUFKA BÖREĞİ

MALZEMELER
3 yufka
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
Un
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
İç Malzemesi
1 soğan
Yarım kg ıspanak
1 yumurta
Beyaz peynir
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
YAPILIŞI
Sıvı yağda ince kesilmiş soğan sotelenir
Temizlenmiş ıspanaklar ilave edilir yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar sotelenir.
Yumurta ilave edilir ve ocaktan alınır.
Tuz, karabiber, kırmızı biber, biraz beyaz peynir eklenir karıştırılır.
Sıvı yağ ve su karıştırılır.
Yufkanın bir tanesi tezgaha yayılır.
Üzerine yağ ve su karışmından sürülür ve bir çorba kaşığı un elenir.
Yufka yarım ay şeklinde ikiye katlanır.
Tekrar yağ su karışımından sürülür ve yarım çorba kaşığı un elenir.
Geniş tarafına ıspanaklı malzemeden konur ve rulo yapılır.
İstenilen büyüklükte kesilir ve yağlanmış tepsiye alınır.
Diğer yufkalarada aynı işlem yapılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülür haşhaş veya çörek otu serpilir.
Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
İçine istenilen malzeme konulabilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s