ÇAYLI KURABİYE

 

MALZEMELER

250gr yumuşak tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
3 çorba kaşığı toz çay
1 çorba kaşığı nescafe
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı içine akı üzerine
Alabildiği kadar un
YAPILIŞI
Tereyağ , sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtanın sarısı karıştırılır.
Üzerine çay, nescafe, un, kabartma tozu eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yuvarlanır.
Yumurta akına batırılır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Ilınınca servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s