ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR

MALZEMELER
6 tane temizlenmiş enginar
Yarım su bardağı zeytinyağ
1 büyük soğan
250 gr taze iç bakla
1 tane havuç
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 limon suyu
Üzeri için
Dere otu
YAPILIŞI
Zeytinyağında kesilmiş soğan sotelenir.
Küp kesilmiş havuç iç bakla ilave edilir birlikte  2 3 dakika daha sotelenir üzerine limon suyunda bekletilmiş enginarlar ters şekilde kapatılır. Tuzu, şekeri ve 1 su bardağı su ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Enginaralar yumuşadığında ocaktan alınır ve kapağı açılmadan soğumaya bırakılır, kapağı açılırsa enginarlar kararır. Servis tabağına enginarlar alınır içlerine havuçlu baklalar yerleştirilir. Üzerine dere otu serpilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s