MALZEMELER
Hamuru için
2 su bardağı su
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Yarım kahve fincanı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Aralarını yağlamak için
1 su bardağı zeytinyağ
1/4 margarin eritilmiş
İç Malzemesi
1 soğan
5 patlıcan
2 yeşil biber
2 domates
Tuz
YAPILIŞI
Su, sıvı yağ, tuz, sirke, alabildiği kadar un ile kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur 5 bezeye bölünür her beze tekrar 4 e bölünür ve 15 20 dakika dinlendirilir.
Bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve araları margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır.
4 tane üst üste konularak 5 grup yapılır.
Bir tanesi alınır ve dikdörtgen şeklinde açılır ve tekrar yağlanır hamurun 2 uzun tarafı ortada birleştirilir ve ortasına malzemesi konur üst üste kapatılır ve yağlanmış fırın tepsisine alınır.
Diğer hamurlarada aynı işlem yapılır ve tepsiye alınır üzerlerine sıvı yağ sürülür.
Önceden ısıtılmış 210 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkartılır ve dilimlenir ve servis yapılır.