HAVUÇLU CEZERYE

MALZEMELER

Yarım kg havuç
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 paket kakaolu petibör büskivi
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz  veya fındık
Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Havuçlar rendelenir şeker ve su ilave edilir ve ocağa alınır.
Suyunu çekinceye kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Büskiviler robottan geçirilir havuçlara ilave edilir.
Portakal kabuğu rendesi, vanilya, çekilmiş fındık da eklenir.
Bütün malzemeler karıştırılır yoğrulur,  streç filimlere uzun rulolar yapılır sarılır dikdörtgen şekil verilir.
Veya misketten büyük olacak şekilde yuvarlanır.
Buzdolabında bir gece bekletilir çıkartılır ve istenilen büyüklükte kesilir.
Hindistan cevizine batırılır ve servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s