CİMCİK

020

NOT: Cimcik, Kütahya’ nın meşhur hamur işi yemeğidir.

MALZEMELER
Hamuru
2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Haşlamak için
Sıcak su
2 çorba kaşığ sıvı yağ
Tuz
Üzeri için
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tereyağ

YAPILIŞI

Un, yumurta,  tuz   aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.
Hamur ikiye ayrılır ve beze yapılır 20 dakika dinlendirilir.
Bezelerden bir tanesi alınır ve oklava ile mantı hamuru inceliğinde  açılır.
Unlanır ve yufkanın iki tarafından oklava ile sarılır ve ortada birleştirilir.
İki parmak genişliğinde kesilir ve uzun şeritler elde edilir sonra karelere kesilir.
Kesilen karelerin  iki köşesi çapraz olarak ortada buluşturularak fiyonk yapılır.
Diger hamurlara da aynı işlem uygulanır .
Kaynamakta olan suya tuz ve iki çorba kaşığı sıvı yağ ilave edilir.
Hazırladığımız cimcikler eklenir ve pişirilir.
Süzgeçten geçirilir ve servis tabağına alınır.
Üzerine bol sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ilave edilir.
Servis yapılır.

Reklamlar

One thought on “CİMCİK

  1. ellerine saglik ablacim mis gibi kokusu burnuma geldi:):) nice mutlu yillara:):) email de yazdim sana ama birde buradan kutlamak istedim ..sevgiler selamlar:):)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s