ORMAN KEBABI

ORMAN KEBABI

MALZEMELER
1
 kg kuşbaşı et
1 kg bezelye
3 orta boy soğan

2 orta boy patates
2 orta boy havuç
2 yeşil biber
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
Yarım su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
Sıvı yağ tencereye alınır ve ocağa konur ısınınca etler ilave edilir.
Etlerin  suyunu çekmesine yakın kabukları soyulmuş ve küp şeklinde kesilmiş soğanlar ilave edilir.
Salça ve tuz  eklenir birlikte 2- 3 dakika kavrulur ve biraz sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde kesilmiş patatesler ve havuçlar kızgın yağda kızartılır.
Pişirilen etler fırın kabına alınır üzerine bezelyeler[ taze veya dondurulmuş] patates ve havuçlar eklenir.
Küp şeklinde kesilmiş biber ve domatesler de ilave edilir ve biraz sıcak su eklenerek 200 derecedeki  fırında 30 dakika pişirilir.
Fırından çıkartılır ve yanında pirinç pilavı ile servis yapılır.

Reklamlar

3 thoughts on “ORMAN KEBABI

  1. sana bir kac kez email yazdim ama .sanirim sana ulasmiyor ..draft yada direk junk’a gidiyor olabilir ..cok selam bizden herkese…

  2. ben bu orman kebabinin tadina bakmis biri olarak herkese tavsiye ediyorum ..cok lezzetli yemek ..seni cok ozledim nerelerdesin???

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s