PIRASALI HAVUÇLU PATATESLİ KEK

MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
2 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 pırasa
1 orta boy haşlanmış patates
1 orta boy haşlanmış havuç
Üzerine rende kaşar peyniri
YAPILIŞI
Pırasalar ince kesilir ve az yağda hafif sotelenir.
Yumurta süt zeytinyağ bir kabda karıştırılır.
Un kabartma tozu tuz eklenir karıştırılır.
Pırasalar minik küp şeklinde kesilmiş patates ve havuç  ilave edilir karıştırılır ve yağlanmış kalıba alınır.
Fırında ilk önce 190 sonra 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından almaya yakın kaşar rendesi eklenir ve çıkartılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s