BÜSKİVİLİ ELMA TATLISI

MALZEMELER

4 yeşil elma
8 petibör büskivi
8 tatlı kaşığı ceviz içi

1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin
Hindistan cevizi

Muhallebisi İçin
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
2 çorba un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Elmaların kabukları soyulur ikiye kesilir ve çekirdekleri çıkartılır.
Tencereye alınır üzerlerine 2 çorba kaşığı şeker ve 1 kahve fincanı su eklenerek yarı kıvamda pişirilir.
Süt, yumurtanın sarısı, un, pirinç unu, şeker karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağ ilave edilir karıştırılır.
Büskiviler tepsiye dizilir ve ortalarına ceviz içi ve tarçın karışımından 1 tatlı kaşığı konulur.
Büskivilerin üzerine pişen elmalar kapatılır ve üzerine pişirdiğimiz muhallebi dökülür.
Hindistan cevizi ile süslenir buzdolabında birkaç saat dinlendirilir ve servis yapılır.
.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s