FINDIKLI KURABİYE

MALZEMELER
2 yumurta( birinin akı üzeri için ayrılır)
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
125 gr oda ısısında tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı mısır nişastası
7 çay bardağı un
YAPILIŞI
Tereyağ, şeker, yoğurt, zeytinyağ, yumurta bir kabda karıştırılır.
Üzerine mısır nişastası, un, kabartma tozu, vanilya eklenir ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.
Cevizden büyük parçalara ayrılır yuvarlanır ve önce yumurta akına sonra fındığa batırılır ve tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s