RUMELİ PAÇASI

MALZEMELER

3 yufka
1 tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı tereyağ
SOSU
2, 5 su bardağı tavuk suyu
1, 5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak

YAPILIŞI

Tavuk göğsü üzerini geçecek şekilde su ile pişirilir.
Fırın kabı yağlanır ve birinci yufka kenarları taşacak şekilde yayılır.
Tereyağ eritilir ve yufkanın üzerine fırça ile sürülür.
İkinci yufkanın yarısı yayılır ve yağlanır.
Üç kat olduğunda parçalanmış tavuk göğsü yayılır.
Üzerine yufkaların  araları yağlanarak yayılır ve kenarlardan sarkan  yufka kapatılır.
Karelere kesilir ve fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Sosu için yağ ve un kavrulur üzerine tavuk suyu eklenir ve karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Ayrı bir kabda yoğurt, yumurta, sarımsak karıştırılır.
Sos ılınınca yoğurtlu karışım eklenir karıştırılır.
Fırından çıkardığımız paçanın üzerine sos dökülür ve fırında 5 dakika tutulur üzerine tereyağ dökülür ve sıcak olarak servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s