ÖRGÜLÜ PİLAV

MALZEMELER

4 parça milföy dikdörtgen olursa 2 parça
20 tane badem sıcak suda bekletilir ve kabukları çıkartılır
Tepsiyi yağlamak için 1 tatlı kaşığı tereyağ
Pilavı İçin
1 kuru soğan
2 su bardağı pirinç
2 büyük tavuk budu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Tavuk butları içine 1 defne yaprağı koyarak üzerini geçecek kadar su ile pişirilir.
Soğan ince kesilir ve sıvı yağda sotelenir dolmalık fıstıklar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine yıkanmış pirinçler eklenir birlikte 2 -3 dakika kavrulur.
Kuş üzümü ve 3 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı su, tuz eklenir ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.
Ocaktan alınır ve içine kemiklerinden ayırdığımız tavuk etleri ilave edilir ve karıştırılır.
Fırın kabının altı ve kenarları katı tereyağ ile yağlanır.
Milföy hamurları oklava ile biraz inceltilir ve 1 parmak genişliğinde şeritler kesilir.
Yağlanmış fırın kabına kenarlardan taşacak şekilde önce uzunlamasına sonra kafes olacak şekilde yerleştirilir.
Ortalarına badem yerleştirilir ve üzerine pilav eklenir düzeltilir kenarlardaki hamurlar üzerine kapatılır .
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkartılır ve ilk sıcaklığı çıkınca ters çevrilir ve yanında cacıkla servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s