TARÇINLI VE ÇİKOLATALI MUZLU MUFFIN

013

MALZEMELER:

1 1/2 bardak un
1/2 tatlı kaşığı tarçın
3/4 tatlı kaşığı karbonat
3/4 tatli kaşığı kabartma tozu
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak şeker
6 çorba kaşığı tuzsuz, yumuşatılmış tereyağ
1 yumurta
1 1/2 bardak ezilmiş muz (Yaklaşık üç büyük olgun muz ediyor)
3 çorba kaşığı yoğurt

İÇ VE ÜST KARIŞIM İÇİN:

1 çorba kaşığı tarçın
1/4 bardak esmer şeker
3/4 bardak damla çikolata
1/2 bardak parçalanmış ceviz

YAPILIŞI:

Fırını önceden 218 dereceye getiriniz. Muffin kağıtlarını tepsiye yerleştiriniz.

İc ve üst karışım için bütün malzemeleri karıştırıp, kenara koyunuz.

Orta boy bir kapta; unu, tarçını, karbonatı, kabartma tozunu tuzu hafifce karıştırdıktan sonra kenara koyunuz.
Ayrı bir kapta; şekeri, tereyağını, yumurtayı kabarık olana kadar elektrikli mixer ile karıştırınız. Düşük seviyede karıştırarak, ezilmiş muzları ve yoğurdu ekleyiniz. Önceden hazırladığınız kuru malzemeleride ekleyerek eliniz ile karıştırınız. Çok karıştırmayın, çünkü çok karıştırırsanız sert olur.

Muffin kağıtlarına bir kaşık kek hamurundan ekleyeniz, üzerine bir katman tarçınlı ve çikolatalı karışım ekleyip, böylece muffin kağıdının tepesine kadar doldurunuz, ama en üstünede karışımdan serpmeyi unutmayınız. Bu şekilde diğerleri için devam ediniz.

Muffinları 5 dakika için 218 derecede pişiriniz. Sonra dereceyi 176 dereceye düşürüp, 14 dakika daha pişiriniz.(Hafif bir kahverengi olana kadar pişirilir.) Fırından cıkarıldıktan sonra 5 dakika soğuması için yeterlidir.

Kaynak: http://www.sallysbakingaddiction.com

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s