Görsel

CHEESE CAKE

024MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
1 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağ
15 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
KREMASI İÇİN:
2 paket vanilyalı puding
750 gr{ 3,5 su bardağı süt}
600gr yoğurt {3 su bardağı hazir yogurt olacak}
SOSU İÇİN:
1 kase çekirdekleri çıkartılmış vişne
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
YAPILIŞI
2 paket puding 3,5 su bardağı süt ile pişirilir ve ılımaya bırakılır.
Yumurta, yumuşak tereyağ, un, kabartma tozu, vanilya, pudra şekeri, nişasta, portakal kabuğu rendesi ile bir hamur yapılır.
Kelepçeli kalıbın altına yayılır.
Ilık hale gelen pudingin üzerine yoğurt eklenir karıştırılır.
Hamurun üzerine karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 40 dakika pişirilir.
Fırından çıkartılır ve ılımaya bırakılır.
Blendırdan geçirilen vişne, su, şeker, nişasta karıştırarak pişirilir ve ılık hale geldiğine kekin üzerine dökülür, ve bir gece buzdolabında bekletilir ve servis yapılır.
Arzuya göre hazır meyveli sos da kullanılabilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s