Görsel

HAMUR TATLISI

001

MALZEMELER
125gr tereyağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı su
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
25 su bardağı su
YAPILIŞI
Tereyağ bir tencerede ocağa konulur eritilir, ve 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt eklenir kaynayınca ocaktan alınır.
2 subardağı un ilave edilir karıştırılır tekrar ocağa konur 3- 4 dakika pişirilir.
Hamur ılınınca birer birer yumurtalar kırılır iyice karıştırılır.
Hamur cevizden büyük parçalara ayrılır şekil verilir ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Şerbeti kaynatılır biraz limon suyu ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülür, şerbetini çabuk çekmesini isterseniz üzerine tepsi kapatılabilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s