BAHAR PİLAVI

Bahar Pilavı
MALZEMELER
4 yeşil soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 tane enginar
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağ
Yarım demet maydanoz veya dereotu
1 tane kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Zeytinyağında kesilmiş yeşil soğan ve fıstıklar kavrulur.
Önce küp şeklinde kesilmiş enginarlar sırası ile pirinçler, kuş üzümü, şeker ve tuz ilave edilir ve  3- 4 dakika birlikte kavrulur.
4 su bardağı sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır, suyunu çektiğinde ocaktan alınır ve demlenmeye bırakılır.
Servis tabağına alınır ve üzerine maydanoz veya dereotu serpilir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s