KARNIBAHAR SALATASI

004

MALZEMELER
1 küçük karnıbahar
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 su bardağı konserve mısır
1 su bardağı minik doğranmış kornişon turşu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
SOS’U
Yarım su bardağı zeytinyağ
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 limon suyu
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
İlk önce sos hazırlanır.
Rende’nin ince kısmıyla rendelenmiş sarımsak ile zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu ve tuz  karıştırılarak  kenarda bekletilir.
Karnıbahar dallarından ayrılıp temizlendikten sonra rendelenir.
İnce kesilmiş biberler, maydanoz ve dereotu karnıbaharın üzerine eklenir, mısır ve kornişon turşu da ilave edilerek karıştırılır.
En sonunda da sos eklenerek karıştırılır ve servis yapılır.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s