Görsel

ŞEFTALİLİ MUHALLEBİ

004
MALZEMELER
4 tane şeftali
Yarım su bardağı şeker
Yarım kabuk tarcın
MUHALLEBİSİ
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Şeftalilerin kabukları soyulur ve elma dilimi şeklinde kesilir.
Tavaya alınır  üzerine şeker,tarcın ilave edilir ve ocakta üzerini kapatmadan orta ateşte  suyunu çekinceye kadar pişirilir.
Şeker, buğday nişastası, pirinç unu karıştırılır ve tencereye alınır,süt ilave edilir ve ocakta karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirilir.
3-4 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve vanilya eklenir.
Kaselere boşaltılır ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pişirdiğimiz şeftaliler alınır ve antep fıstığı ile süslenir.
Buzdolabında soğutulur ve servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s