PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

002

MALZEMELER
3 Portakal
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

YAPILIŞI
Portakalların suyu sıkılır. Kabukları minik kareler şeklinde kesilir.
Az suda 10 dakika haşlanır ve suyu süzülür.
Portakal kabuklarının üzerine 1 su bardağı portakal suyu ve 3 su bardağı şeker ilave edilir.
Kısık ateşte kaynamaya bırakılır limon suyu da eklenir ve reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.
Ocaktan alınır soğuduktan sonra kavonoza boşaltılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s