Görsel

BÜRYAN (TAVUKLU)

Büryan (Tavuklu)
MALZEMELER
5 tane tavuk budu
1 tane kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 tane yeşil biber
1 tane domates
1 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Tavuk budlarını suda haşlanır.
Soğan kesilir sıvı yağ ve tereyağ karışımıyla kavrulur.
Pirinçler ve kesilen biber domates ilave edilir birlikte 4-5 dakika kavrulur.
3 su bardağı tavuk suyu ve tuz eklenir,kaynayınca fırın kabına alınır ve üzerine haşlanan tavuk budları yerleştirilir ve 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıktığında servis yapılır.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s