Görsel

ENGİNAR ÇORBASI

003MALZEMELER
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 çorba kaşığı un
2 tane enginar
1 tutam dereotu
Yarım paket krema (100ml)
YAPILIŞI
Soğan ve sarımsaklar kesilir  zeytinyağda  3 dakika kavrulur.
Küp şeklinde kesilen enginarlar ve un eklenir 2_3 dakika sotelenir,
3 su bardağı su ve tuzu ilave edilir, pişmeye bırakılır.
Enginarlar yumuşayınca 1 tutam dere otu eklenir 3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Blendırdan  geçirilen çorba tekrar ocağa alınır ve yarım paket krema ilave edilir.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra kıvamına göre su ilave edilebilir.Ocaktan alınır ve servis yapılır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s