PATATESLİ KOL BÖREĞİ

Patatesli Börek

MALZEMELER
HAMUR İÇİN
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
125 gr tereyağ (eritilmiş olarak)
Yarım su bardağı sıvı yağ

İÇ MALZEMESİ
5 orta boy patates
1 kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI
Patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve rendelenir.
Soğan kesilir ve sıvı yağda sotelenir.
Rendelenen patateslere soğan,karabiber,kırmızıbiber,tuz ilave edilir ve karıştırılır.
Un,zeytinyağ,limon suyu ve alabildiği kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yapılır.
Hamur yarım saat dinlendirilir ve 4 bezeye ayrılır.
Bezenin biri mantı hamuru kalınlığında açılır.
Üzeri tereyağ,sıvı yağ karışımı ile yağlanır.
Hazırlanan iç malzemeden bezenin tüm kenarlarına konulur ve kenarlarından başlayarak çeke çeke sarılır.
Hamur inceldiğinde ortası bıçakla biraz kesilir, sarmaya devam edilir.
Daire şeklindeki hamurun herhangi bir yerinden kesilir ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
Diğer bezelere de aynı işlem yapılır ve tepsiye alınır,üzeri yağlanır.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s