MADEN SUYU

MADEN SUYUNU BARDAKTA İÇMEYİN!
 Günde en az iki şişe tüketilen maden suyu vücudun tüm mineral ihtiyacını karşılıyor ve aynı zamanda mide hastalıklarına iyi geliyor, şeker hastalığı ve gutun tedavisinde, böbrekteki taş oluşumunun engellenmesinde de uzmanlarca tavsiye ediliyor. Maden suyu vücuttaki sıvı dengesinin sağlanmasında da önemli rol oynuyor. Ancak tüm bu faydaları sağlaması için maden suyunun bardakta değil cam şişesinde tüketilmesi gerekiyor… Vücudunuz gün içinde hareketle ya da çeşitli  sebeplerden sıvı ve mineral kaybeder.
Kaybettiğiniz bu değerleri günde en az 2 şişe Maden suyu içerek geri kazanmış olursunuz. Şişesinde tüketilen maden suyu kapağı açıldığında herhangi bir kabarcıklaşma
meydana gelmiyor ancak bardağa boşalttığınızda aşırı bir köpürme olup
maden suyundaki gazın (Co2) kaçmasına sebep oluyor. Bunun nedeni ise bulaşık  makinesinden çıkan bardakların dahi yeterince steril olmamasıdır.

İşte maden sularının içeriğinde yer alan ve sağlığınıza sağlık katan mineraller:

Magnezyum: Hücre zarı, hücre içi ve hücre  çekirdeğindeki  birçok  biyolojik  olaylara  etkilidir ve kas ile sinirlerdeki  elektrik  uyarılarının iletilmesini sağlar.
Kalp ve damar hastalıklarına karşı korunmanızı sağlar.
Enfarktüs  geçiren insanlarda  magnezyum düşüklüğü saptanmıştır. Damar sertliğine yol açan damarlardaki yağ ve kalsiyum birikmesi de genellikle  magnezyum eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Sodyum: Vücut sıvılarında en fazla bulunan elementtir ve sıvı dağılımı ile sıvı  dengesinin düzenlenmesini sağlar.
Ayrıca asit-baz dengesi ve sinir uyarılarının taşınması da sodyumun en önemli görevlerindendir.

Kalsiyum: Vücudumuzda en fazla bulunan elementtir. Kemik yapısının yanı sıra kas kasılmalarının düzenlenmesine, sinir uyarılarının taşınmasına, hücre zarlarında iyon değişimine, hormonların, sindirim enzimlerinin ve nöro transmitterler’in salgılanmasına yardımcı olur. Yaşla ilgili kemik kayıplarını ve kırılmalarını önler. İçerisinde kalori ve kolesterol olmadığı için maden suyu, kalsiyum açısından süte en iyi alternatif olmaktadır.

Bikarbonat: Mide hastalıklarına iyi gelir, şeker hastalığı ve gutun tedavisinde, böbrekteki taş oluşumunun engellenmesinde tavsiye edilir.

Sülfat: Bağırsakların ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Hamilelik, beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. İnsan vücudu bebeği besleyebilmek ve gelişmesini sağlamak için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineraller ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Bu katkıyı  doğal  yoldan  sağlayabilmek için  hamilelikte  düzenli olarak maden suyu tüketimi tavsiye edilir.
Öte yandan maden suyu, böbrek taşlarının oluşumunu da engeller. Aynı su gibi  maden suyu da tüketerek  vücudunuzda  böbrek taşı  oluşumunu  engelleyebilirsiniz,  çünkü böbrek taşının oluşumunun en büyük nedeni yeterli miktarda sıvı tüketilmemesidir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s