TRİLEÇE

Trileçe

MALZEMELER
5 yumurta
10 çorba kaşığı toz şeker
10 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı süt tozu
300 gr krema
KARAMEL SOSU
1 su bardağı şeker
100 gr krema
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
Sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu, vanilya, eklenir, karıştırılır ve fırın kabına alınır.
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Süt, krema ve süt tozu karıştırılır buzdolabında bekletilir.
Ilık hale gelen kekin üzerine sütlü karışım dökülür ve tamamen soğuduktan sonra üzerine karamel sosu dökülür.
Karamel sos:
1 su bardağı şeker kısık ateşte eritilir.
100 gr krema eklenir ve 5 -6 dakika kaynatılır.
İlk sıcaklığı çıkınca tatlının üzerine dökülür.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s